Gerben & Maaike in Midden en Zuid Amerika

Guatemala - Antigua

Hola chicos! Daar zijn we weer....

We zitten vandaag precies een week in Antigua en vermaken ons uitstekend! Zoals gezegd zijn we volop bezig met Spaanse les (zie ook de foto´s) en het begint nu al zijn vruchten af te werpen - claro! Betekent ook meteen dat we erg ´druk´ zijn: van 08:00 tot 13:00 uur Spaanse les, even lunchen, huiswerk maken en studeren, eten en tukken - kan niet wachten tot het weekend is, hahaha. En dacht nog wel dat we een relaxed half jaar tegemoet gingen....

Zitten overigens niet meer bij ons gastgezin, hebben we welgeteld 1 dag en 1 nacht volgehouden. Verwende krengen? Misschien wel, maar wacht nog heel even met oordelen en lees even verder. Het hele idee achter ons verblijf bij een echt Guatemalaans gezin was om zoveel mogelijk Spaans te (moeten) spreken gedurende de 2 weken dat we les hebben. Als je elke maaltijd (inderdaad Jochem: frijoles, frijoles en nog eens frijoles) vervolgens slechts met z´n tweeen zit te eten aan een vies klein tafeltje (waar ook max twee plastic tuinstoelen aan passen) omdat de rest van het gezin aan het werk is of zich niet laat zien en liever op andere tijden zonder ons eet, wordt ons Spaans er niet echt gek veel beter op door een verblijf bij een gastgezin (´¿Hola Maaike, que pasa?´ - ´Nada Gerben, solamente frijoles´). Tel daarbij op een kamertje zo groot als een vissekom (maar dan wel een geblindeerde versie zonder een enkel raam en dus zonder daglicht) waar exact twee kleine bedden in passen (maar dan ook exact - om de bedden heen lopen kon niet) met matrassen waar al een deuk in is geslapen en waar de springveren uit - en dus in je rug - steken, een constante geur die onmogelijk uit een flesje kan komen (een fraaie combinatie van urine en natte hond) en een gezin dat nog nooit van het woord limpio heeft gehoord, en je hebt ons gastgezin in een note(n?)dop. Voor degenen die het iets zegt: doet een beetje denken aan de hut van Jorge Latacuña in Ecuador...

Na 1 dag en 1 nacht dus eieren voor ons geld gekozen (heerlijk, weer eens eieren in plaats van frijoles) en ¨terugverhuisd¨ naar een guesthouse in de buurt van de school (Juma Ocag, top hostel). Schoon, normale bedden - wat wil een mens nog meer. En doen nog steeds braaf elke dag ons huiswerk, dus ons Spaans lijdt er ook niet onder. De lessen zijn trouwens fantastisch: leuke leraressen (in de zin van aardig..), leuke sfeer en 1 op 1, dus heel intensief (en vermoeiend - is wat anders dan 1,5 uur en daarna een Choufje Jap...).

Afgelopen zondag een tripje gemaakt naar de enige nog actieve vulkaan hier in de buurt: Pacaya. Na een stevige wandeling van anderhalf uur tegen de vulkaan op bereik je het punt waar er geen begroeiing meer is vanwege eerdere uitbarstingen en je dus verder klautert over de gestolde lava, totdat je nog een stukje hoger komt - het punt waar de lava nog ´gewoon´ in stroompjes naar beneden komt! Ondanks de harde wind is het dan plotseling erg warm - en moet je uitkijken dat je niet te dichtbij staat omdat de zolen van je schoenen (of slippers, zoals een of andere snuggere limburger wel handig leek) anders smelten! De hele middag en avond op pad geweest, en was erg cool - check ook de foto´s.

Antigua is intusen eenerg mooi stadjeom een wat langereperiode te vertoeven. Mooie oude koloniale gebouwen, mooi centraal park en genoeg leuke restaurantjes en barretjes. 'Colonial Disneyland' lazen we als beschrijving ergens in een reisgidsje. Klopt wel een beetje, genoeg Amerikanen hier, onwerkelijk schone straten voor Guatemalaanse begrippen en zelfs een Mac D en Burger King, gehuisvest in koloniale gebouwen, dat dan weer wel.

Favoriete hang out van ons is Cafe Sky met uitzicht op vulkaan Aqua en restaurant Sabor del Tiempo.

Goed, tijd vliegt en huiswerk wacht - hasta luego!

Reacties

Reacties

Anne-Marie Westerbeek

Heerlijk om te lezen dat het jullie zo goed gaat. Mijn 5 weken vakantie in het grijze en grauwe Nederland zijn bijna om en ik ben bezig met het inlezen voor mijn nieuwe baan. Natuurlijk blijf ik 'meereizen'. Veel plezier en studeerze!

Karen

Haai!
Wat superleuk om jullie verhalen te lezen!! Krijg ook al helemaal zin om in april richting Buenos Aires te vliegen...Foto's zien er ook echt gaaf uit.
Heel goed dat jullie inmiddels weer beter happen hebben dan frijoles. Veel Succes met de spaanse lessen nog, ik krijg vanaf a.s. dinsdag les (ok in de rivierenbuurt is iets minder spannend dan op een terras in antigua)! Enjoy!

Peter

Hee rot voor jullie zeg, dat het gastgezin zo slecht bevalt. Heb het echt met jullie te doen.

Bij Jorge was er trouwens gewoon biefstuk met bier (of hadden we dat zelf meegenomen en was dat de reden dat het hele dorp toekeek terwijl we het opaten)

Ik ben overigens ook met Spaans begonnen, geen 1 op 1, maar ik hoef er maar 200 meter voor te lopen.

Viel Spass nog!

Lieke

Wat cool om jullie verhalen te lezen! Mooie foto's! Omgeving komt me errug bekend voor ;-) Ook die van de school: niet vervelend he?! op het dak, in het zonnetje... Hoe heten jullie leraressen? Of hebben jullie de baas van het stel, met een blind oog (als ik het me goed herinner...)?
Veel plezier! liefs

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!